Andy pakt de Koning TOTO kroon

August 05, 2020

Amsterdam, 5 augustus 2020 - Na een lange periode zonder voetbal in Nederland gaan we eindelijk weer van start. Hoog tijd voor een nieuwe Koning TOTO. Niemand minder dan Andy van der Meijde.

Na enkele interactieve hints op de social kanalen van TOTO werd bekend gemaakt wie de troonopvolger is: Ex-profvoetballer Andy van der Meijde. Deze social first campagne gaat terug naar de roots van Koning TOTO. Een één-tweetje tussen voetbal- en hiphopcultuur, met een rappende ex-voetballer in de hoofdrol.


De kroon past Andy als gegoten. Hij heeft in meerdere competities gespeeld en ontvangt iedere week bij ‘Andy in de auto’ bekende voetballers. Dé gouden combinatie om alle wedstrijden goed te kunnen voorspellen.


De campagne is vanaf vandaag van start op social media, TV, online media, radio, instore en via eigen kanalen. En de track zelf krijgt een echte lancering op Spotify.


Arno de Jong, CMO Nederlandse Loterij: “Iedereen heeft uitgekeken naar de terugkeer van het voetbal. Eindelijk kan onze nieuwe Koning TOTO nu ook zijn debuut maken.”


Darre van Dijk, CCO TBWA\NEBOKO: "Het Koning TOTO concept staat voor bragging en boasting. En een mix van Urban muziek met een vleugje humor. En dat Andy vele talenten heeft blijkt maar weer. Hij is vanaf nu dus ook bad ass rapper. Met een beetje hulp van rapper Hari Loco."